Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Klimatsamverkan

Klimatsamverkan

Klimatsamverkan

Publicerad 2 Juli, 2018

› Klimatsamtal på Residesent 2018

Nu kan du ta del av presentationer och anteckningarna från Klimatsamtalet på Residenset.

width=

Publicerad 29 Juni, 2018

› Vätgas och batterier på tapeten i Bryssel

EU satsar på hållbar batteritillverkning och vätgasen kan ha potential för en energirevolution, så gick diskussionerna under EU Sustainable Energy Week i Bryssel i början av juni. Energikontorets Katrine Svensson och Göran Gustavsson åkte ner tillsammans med energi- och klimatrådgivare Therese Samuelsson för att ta del av de senaste nyheterna.

Publicerad 29 Juni, 2018

› Framtidens energismarta byggnader i Blekinge!

Hur ska framtidens hållbara och energismarta byggnader se ut? Vilka åtgärder behövs och hur kan vi samverka mer runt energifrågor i Blekinge? Det var frågor som diskuterades under en workshop i Karlshamn den 8 maj. Workshopen genomfördes med fastighets- och energiaktörer som deltar i projektet Enerselves.

width=

Publicerad 5 April, 2018

› Klimat- och Energistrategi för Blekinge

Blekinges klimat- och energistrategi har uppdaterats för perioden 2017 – 2020. Strategin riktar sig till hela samhället och innehåller tydliga mål till år 2020 för att minska vår klimatpåverkan i länet. Klimat- och energiåtgärderna har omarbetats och presenteras i åtgärdsprogrammet för miljömålen. De går även att finna som bilaga till klimat- och energistrategin.

width=

Publicerad 2 Januari, 2018

› Regionalt åtgärdsprogram för miljökvalitetsmålen 2017–2020

Åtgärdsprogrammet publicerades i slutet på 2017 och syftar till att uppmärksamma viktiga insatsområden och åtgärder för att nå ett miljömässigt hållbart Blekinge.